Gui voor Droopy (miniserver)
In de vorig post heb ik Woof en zijn Gui beschreven. Woof is een server om bestanden te laten downloaden vanaf je PC. Met Droopy kunnen PC's op het interne netwerk bestanden uploaden naar je PC, de omgekeerde richting dus. Droopy zet een kleine webserver op met een html-pagina waar je het bestand kunt uploaden. Ook het downloaden van bestanden via deze pagina is in te stellen. Ik heb voor Droopy ook een kleine Gui gemaakt zodat het gebruik wat gebruiksvriendelijker is. De Gui voor Droopy is in Yad.
Zowel Woof als Droopy kunnen dus worden gebruikt bij het uitwisselen bij b.v. bestanden tussen GSM en PC. 

Gui voor Woof (miniserver)
In het verleden heb ik het programma Woof al eens besproken. Met dit programma in python kun je een miniserver starten, waarmee je een bestand of map ter beschikking kunt stellen in een intern netwerk. Ik heb hiervoor een gui gemaakt in Yad en daarbij de mogelijkheid toegevoegd om een e-mail te versturen met de link naar het bestand.


Download

Update 14/3/2018 : Nu ook met gegenereerde qrcode ('easy download' met telefoon)
Herstel Grub met Supergrub2
Wanneer je Windows moet herinstalleren op een dualboot, dan is Windows altijd zo vriendelijk om je Grub(2) de deactiveren. Je kunt dit altijd herstellen met Super grub2. Een kleine download van ongeveer 14MB moet je hiervoor op een cdrom branden. Na het opstarten van je PC met de cdrom, kun je kiezen om met je Linux besturingssysteem op te starten.  
Na het opstarten van Linux open je een terminal voer je de volgende commando's in : 
# sudo fdisk -lu (om te kijken op welke schijf je besturingssystemen staan)
# sudo grub install /dev/sdx (herinstallatie van de grub)
# sudo update-grub (hernieuwen van de lijst van besturingssystemen)

Wil je grub2 bewerken, dan kan je altijd grub-customizer gebruiken