Mijn favoriete Android Apps
Een paar maanden geleden heb ik mij een Sony Xperia Tipo gekocht. Een goedkoop en klein Android 4.0 telefoon. Tot nu ben ik er heel tevreden over. Ondertussen heb ik al een paar Apps getest, waarbij ik er toch een paar favoriete heb.
Hieronder een kleine opsomming van deze favorieten :
  • FS File Explorer : Een heel handige verkenner voor je telefoon. Het heeft heel veel mogelijkheden, zoals het toevoegen van gedeelde mappen op een PC in de LAN (smb servers), of de mogelijkheid tot toevoegen van cloudopslagdiensten zoals Gdrive of Ubuntu One.
  • Airdroid : Is een goed en handig beheerprogramma als je je telefoon wilt beheren via je PC. Het maakt van je telefoon een kleine server, die je dan kunt benaderen met je browser (ideaal Google Chroom). Je kunt bestanden up- en downloaden, berichten beheren, ringtones wijzigen, etc.. 
  • Moboplayer : Met deze movieplayer kun je zowat alle formaten aan. Het is dus niet nodig om bestanden de converteren.
  • Clean Music : De muziekspeler, die voorzien is in het toestel is goed, maar toch heb ik graag een heel kleine lichtgewicht muziekspeler, zoals deze, zonder toeters en bellen. Een player die doet wat het moet doen.  
  • Daap Media Player: ideaal voor het afspelen van je muziek van je Daapserver, zoals Rhythmbox.
  • Voor navigatie gebruik ik 2 GPS-Apps, die gebruik maken van Open Source kaarten, die je dan ook Offline kunt gebruiken. Navfree is mooier maar heeft niet de mogelijkheid om de opslag van de kaarten te kiezen. Bij OsmAnd is dit wel mogelijk.
    Hier heb je o.a. veel ondersteunde OBF-mappen voor OsmAnd
  • Neoreeader : barcode- en QRscanner. Blijkbaar één van de weinige die overweg kan met de camera (zonder autofocus) van de Sony Tipo.
  • Andere : Vaulty , Evernote , acalendar , Netsorcist Linuxblog ;-) en vele andere ... (wil je ze allemaal zien kijk dan bij "Read more")
HiDrive met Linux
HiDrive is een gratis dienst waarbij je 5Gb gratis opslag krijgt op hun servers.
Even gratis aanmelden en je kunt bestanden veilig stellen op een server in de Cloud. De servers van HiDrive staan in Duitsland waar ze veel strenger zijn i.v.m. de privacy, in tegenstelling met Dropbox, waarvan de servers in Amerika staan. 
Uiteraard moet je met gratis diensten altijd opletten, omdat gratis diensten hun aanbod durven stoppen zonder enige verwittiging.


Als je een account hebt aangemaakt kun je je bestanden met nautilus benaderen met het volgende commando :

# nautilus dav://gebruikersnaam@webdav.hidrive.strato.com

Nog even het wachtwoord ingeven en starten. Uiteraard kun je met dit commando ook een launcher of een bashscript maken om op een eenvoudige manier toegang te krijgen.

opmerking :
Mounten via terminal van de 5GB Hidrive opslag kan ook.

davfs2 is hiervoor nodig ( # sudo apt-get install davfs2 )

# mount -t davfs https://webdav.hidrive.strato.com /pad/naar/map

Een gebruikersnaam en paswoord zal worden gevraagd.


Redo Backup & Recovery
Ben je niet echt zeker van jezelf, en durf je niet onmiddellijk mijn Netsorcist Rescue Disk te gebruiken, dan kun je ook nog altijd deze, Redo Backup & Recovery CD gebruiken, om eventueel bestanden te recupereren of een een backup te maken van je harde schijf.
De CD moet je niet installeren.
Je hoeft enkel vanaf de cd-rom op te starten en na enkele seconden kun je navigeren in het heel envoudige menu. De backend van deze Live-cd is Linux natuurlijk, maar het ziet er heel anders uit.

Enkele specificaties zijn :
- eenvoudige en gemakkelijke interface,
- geen installatie nodig
- kan gebruikt worden voor Linux- en Windowssystemen
- vindt netwerklocaties
- herstellen van gewiste (niet overschreven) bestanden
- internettoegang met firefox ( vb: afhalen van drivers)
- slechts kleine 80 MB download.

Website en download :

http://redobackup.org/
Boot van USB ook als Bios het niet toelaat

Toch wel een handig tooltje (programma) lijkt Plop Bootmanager. Nee, kabouter plop komt je niet helpen, maar de Bootmanager is wel handig om een USB te booten ook als de Bios het niet toelaat.

Je kunt de Bootmanager installeren op een CD-rom of op een diskette, waarna je kunt booten vanop dit medium. Na het opstarten zal dan een keuzemenu verschijnen waarbij je ook de keuze hebt om verder te starten vanaf USB. Als daar dan je Linux Live USB op staat kun je deze toch starten.

Lees verder bij "Read more" om te weten te komen hoe je de manager op CDrom of diskette zet.