Freedoom : Doom maar Open Source
Vroeger ooit nog Doom gespeeld ? ... of een van die andere eerste FPS'en, zoals Wolfenstein 3D, e.a..
Freedoom is een echte FPS waarmee je nog eens op een nostaglische manier kunt shooten zoals het vroeger was op je Windows 95 of ouder besturingssysteem.

Website :

http://www.nongnu.org/freedoom/

Installeren :

# sudo apt-get install freedoom
Installeren van True Combat Elite
True Combat: Elite is een first-person shooter oorlogsspel dat voortkomt uit het spel: Wolfenstein, Enemy Territory.
Hoewel Wolfenstein de basis vormt biedt dit spel een heel andere game-ervaring. Het is realistischer, waardoor het springen en trickjumpen niet echt meer kan of een voordeel oplevert. Vooral kruipen, sluipen en tactisch inzicht is nodig. True Combat is een tactische shootinggame waarbij de nadruk vooral ligt op stadsgevechten en realistische wapenfuncties.True Combat: Elite beschikt over twee verschillende teams, de "terroristen" en de "special operation forces".

Installeren :
  1. Installeer eerst Enemy Territory zoals reeds eerst is beschreven in een voorgaande Post
  2. Start Enemy Territory één keer en create een User
  3. Pak TCE 0.49 uit en zet de folder "tcetest" in "/home/username/.etwolf
  4. Pakt the TCE 0.49b Patch en zet de inhoud  van de folder in the "tcetest" Folder
  5. Nu moet TCE in de lijst staan als een Mod in Enemy Territory
  6. Start de ModJe kunt ook bij de installeren door de puntjes 1 en 2 te vervangen door :
  1. Installeer door installatie van de pakketten bij PlayDeb PPA van hier
  2. en installeer met commando sudo apt-get update && sudo apt-get install enemy-territory
Enemy Territory
Wolfenstein Enemy Territory is een gratis te downloaden FPS, First Person Shooter.
Het is een heel populair online schietspel.
Er zijn twee teams waar men voor kan kiezen, Allies of Axis. Een map (kaart) is de speelomgeving waarin de figuur die de speler bestuurt zich voortbeweegt. Er zijn zes officiële mappen uitgebracht. De North-Africa Campaign, bestaande uit de mappen Goudkoorts, Oase, en Batterij; en de Europe Campaign, bestaande uit de mappen Spoorwapen, Radar en Benzinedump.
Op elke map dient er door de aanvallende partij binnen een bepaalde tijd een aantal doelen behaald te worden, de zogenaamde objectieven. De verdedigende partij moet de aanvallers weerhouden de doelen te bereiken.
Een nadeel in het spel zijn de sheaters. Deze valsspelers hebben een aimbot op hun PC geinstalleerd, waardoor het spel aan spelplezier inboet. Ook zijn sommige servers van clans soms zodanig getweakt, dat de hele configuratie van het spel zodanig wordt gewijzigd, dat het niet meer te herkennen is. Een goede gameserver vinden is dus de boodschap.

Installatie :

downloaden :
# wget -c http://ftp.games.skynet.be/pub/wolfenstein/et-linux-2.60.x86.run

installeren :
# sudo sh ./et-linux-2.60.x86.run

starten :
# et

Via volgende link vindt je nog allerlei zaken over het installeren van Enemy Territory :
https://help.ubuntu.com/community/EnemyTerritory
OpenArena : Gamen in een regenweekend
Altijd leuk is even een game spelen als het buiten regent. Samen met de kids heb ik op een heel eenvoudige manier een lanparty gehouden. Met OpenArena is het heel eenvoudig om een gameserver op te zetten, via Multiplayer - create - en eventueel nog een paar bots toevoegen. Zo simpel is het. De andere spelers krijgen op het lokaal netwerk, multiplayer, onmiddelijk de sever te zien. Eens dubbel klikken en het gamen kan beginnen.
OpenArena gebruikt de engine van Quake III Arena. De spelletjes zijn soms echte clones van dit bekende spel. De figuren, die erin rondlopen zien er anders uit, maar het spel speelt net hetzelfde.
Je kunt het spel eenvoudig installeren via de softwaremanager of met het commando :

# sudo apt-get install openarena

Je kunt ook het spel downloaden via de website openarena.ws . In het zip-bestand zit het spel, dat je zonder installeren kan spelen. Het kan zelfs rechtstreeks vanaf de USB-stick worden gespeeld. Ook zit in dit bestand een starter voor Windows en Mac. Ideaal om een lanparty mee te beginnen, want het is aan te raden dat iedereen dezelfde releaseversie van het spel heeft op zijn PC. Zo kan een lanparty gewoon gespeeld worden tussen Windows, Mac en Linux computers.
Het spel heeft ook een singleplayer, waarbij de bots tamelijk goede tegenstanders zijn. De moeilijkheidsgraad van het spel kan trouwens ingesteld worden en je kunt jezelf een handicap geven, als je het spel te gemakkelijk begint te vinden.

Wil je enkele demofilmpjes zien, dan kun verder  bij "Read more"