Dubbele bestanden zoeken
Een kleine opsomming van programma's waarmee je dubbele bestanden kunt zoeken op je PC. Heb je een collectie mp3's of foto's, en wil je die collectie zuiveren van de dubbele bestanden, dan kun je met verschillende tooltjes te werk gaan om die dubbele bestanden eruit te halen. De dubbele bestanden mogen zelfs een andere naam dragen. Ze zullen gevonden worden door de tooltjes.

FSlint :

Volgens mij het meest handige programma om dubbele bestanden te vinden is FSlint. Eenvoudig in gebruik. Je moet enkel de map selecteren die je wilt doorzoeken, de functie "Duplicaten" actief laten (want staat meestal standaard ingesteld), en op de knop zoeken drukken. Na een tijdje zal een lijst met dubbele bestanden weergegeven worden waarna je ze in het programma zelf kunt verwijderen. Opmerking : Met andere functies kan het programma ook gebruikt worden om je PC een beetje op te kuisen.Installeren :

# sudo apt-get install fslint


Twee andere programma's (1 terminal tooltje en nog 1 grafisch programma) worden beschreven als je op 'Read more' klikt.

Dupeguru :

Een twee progrmma om dubbele bestanden te zoeken is Dupeguru. Het progrmma is niet te vinden in de repositories en moet dus van de website worden gedownload. Het programma heeft 1 groot nadeel in het gebruik. Er wordt op een nogal agressieve manier gezocht naar donaties. bij het opstarten krijg je soms wel en soms niet een popup met de vraag om te doneren. De ontwerpers houden het aantal uren bij dat ze aan het programma hebben gewerkt, waarna ze met een popup om een donatie vragen.
Het programma is voor de rest eenvoudig in gebruik.Website :

http://www.hardcoded.net/dupeguru/


fdupes :

Fdupes is een terminaltooltje waarmee je de dubbele bestanden vindt in een aangeduide map.

installatie :

# sudo apt-get install fdupes

gebruik :

# fdupes -r /pad/naar/map

opmerking : met -r worden ook de onderliggende mappen doorzocht.

Post a comment
Name
E-Mail
Comment