Gnome Do : application launcher
‘Do’ is een zogenaamde application launcher, maar kan veel meer dan enkel maar programma’s opstarten. Zo kan je bijvoorbeeld snel beginnen chatten met je vrienden op msn, je bookmarks doorbladeren, schijven mounten, je muziek starten, noem maar op. Dankzij het plugin systeem van Do is het vrijwel onbeperkt uitbreidbaar.
Om Do te voorschijn te toveren houd je de windows-toets ingedrukt en druk je op de spatiebalk. Vervolgens kan je beginnen typen en zal Do het eerste passende item uit zijn lijst laten zien aan de hand van het correcte icoontje en de naam. 'Do' leert steeds bij. Hoe langer en hoe meer je het gebruikt hoe efficiënter het wordt.
Als je tijdens het typen even wacht, of je gebruikt de pijltjestoets, dan krijg je een lijstje te zien met alle mogelijke items.

Eén van de grafische stijlen is een "docky", zo'n bewegend menu waarmee een Mac de show steelt bij PC newbies.


Opmerking : gebruik het alleen op een Gnome omgeving. Ik heb het getest op Kubuntu en het crasht of loopt vast. Eveneens is het grafisch niet 100 % op een KDE omgeving.

Het programma is gewoon te vinden in de repositories of het kan ook geinstalleerd worden door volgende code te gebruiken :
# sudo apt-get install gnome-do

website