4X Volledige Screenshot van HTML-pagina
Als je een screenshot wilt maken van een volledige HTML-pagina dan ben je misschien al op weg geholpen met één van deze 4 en meer manieren :

cups-pdf :

Na de installatie van cups-pdf wordt er een printer toegevoegd, waardoor je bij de printmogelijkheden ook een keuze krijgt om het document als pdf te printen (m.a.w. op te slaan). Als je dus met de browser een webpagina of een lokaal HTML-document hebt geopend, dan kun je bij "bestand > afdrukken" ook kiezen om document af te drukken als PDF. Het PDF-bestand wordt opgeslagen in een PDF-map in de persoonlijke map.

Installatie :
# sudo apt-get install cups-pdf
(kan ook via synaptic)

wkhtmltopdf :

Dit programma lijkt een moeilijke naam te hebben. Echter als we het ontleden is het simpel wk-html-to-pdf. Toch niet zo moeilijk om te onthouden.
Dit is een terminal-tooltje dat op een eenvoudige en snelle manier een html-bestand - lokaal of op het internet - converteert naar een pdf.

Installatie :
# sudo apt-get install wkhtmltopdf

Gebruik :
# wkhtmltopdf http://netsorcist.be/linuxblog bestandnaam.pdf

Shutter :

Shutter is een heel goed programma met een graphical user interface om screenshots te nemen. Met één van de functies van dit programma  (de uiterst rechtse functie met het wereldbol-icoontje) kun je ook een screenshot nemen van een HTML-pagina. De screenshot wordt opgeslagen als een afbeelding.

Installatie :
# sudo apt-get install shutter

Gebruik :
gewoon in het menu bij Hulpmiddelen

Firefox Add-ons :

Over de vierde wijze om een screenshot van een webpagina te maken zal ik heel kort zijn, door een opsomming te geven van verschillende add-ons van Firefox, die het mogelijk maken om een webpagina naar PDF te converteren. Ik wil alleen nog melden dat ze niet allemaal even accuraat werken en dat ze soms gebrruik maken van externe diensten.
Post a comment
Name
E-Mail
Comment