OpenArena : Gamen in een regenweekend
Altijd leuk is even een game spelen als het buiten regent. Samen met de kids heb ik op een heel eenvoudige manier een lanparty gehouden. Met OpenArena is het heel eenvoudig om een gameserver op te zetten, via Multiplayer - create - en eventueel nog een paar bots toevoegen. Zo simpel is het. De andere spelers krijgen op het lokaal netwerk, multiplayer, onmiddelijk de sever te zien. Eens dubbel klikken en het gamen kan beginnen.
OpenArena gebruikt de engine van Quake III Arena. De spelletjes zijn soms echte clones van dit bekende spel. De figuren, die erin rondlopen zien er anders uit, maar het spel speelt net hetzelfde.
Je kunt het spel eenvoudig installeren via de softwaremanager of met het commando :

# sudo apt-get install openarena

Je kunt ook het spel downloaden via de website openarena.ws . In het zip-bestand zit het spel, dat je zonder installeren kan spelen. Het kan zelfs rechtstreeks vanaf de USB-stick worden gespeeld. Ook zit in dit bestand een starter voor Windows en Mac. Ideaal om een lanparty mee te beginnen, want het is aan te raden dat iedereen dezelfde releaseversie van het spel heeft op zijn PC. Zo kan een lanparty gewoon gespeeld worden tussen Windows, Mac en Linux computers.
Het spel heeft ook een singleplayer, waarbij de bots tamelijk goede tegenstanders zijn. De moeilijkheidsgraad van het spel kan trouwens ingesteld worden en je kunt jezelf een handicap geven, als je het spel te gemakkelijk begint te vinden.

Wil je enkele demofilmpjes zien, dan kun verder  bij "Read more"
Video 1 :Video 2:

Post a comment
Name
E-Mail
Comment